06-51205589 info@hetbeterewerk.eu

Het Betere Werk!

Interventies

Cora verzorgt al ruim 10 jaar met succes individuele psychologische interventies voor diverse doelgroepen.
Met respect en hart voor mensen wordt samen met de psycholoog gewerkt aan de in een intake vastgestelde trajectdoelen.

Omdat de werking ervan inmiddels ruimschoots bewezen is, baseert Cora haar psychologische interventies graag op de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Een interventie wordt echter altijd afgestemd op de persoon en er kan vanuit verschillende invalshoeken worden gewerkt. Zo wordt bijvoorbeeld ook regelmatig gewerkt met inzichten uit de cognitieve gedragstherapie en de systeemtherapie.

Cora is transparant, betrokken en pragmatisch in haar aanpak.

Waar het bij ACT over gaat
Hoewel we allemaal wel weten dat het weinig zin heeft veel energie te steken in dingen die je niet kunt veranderen, is dat nou juist waar veel mensen in vast lopen. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan de negatieve gedachten en -gedragingen, frustraties en zorgen die je parten kunnen spelen als er iets naars gebeurt waar je geen invloed op uit kunt oefenen. Met ACT leer je ‘surfen’ op de ‘golven van het leven’; een heel andere strategie voor het omgaan met problemen dan het zinloze gevecht om ‘de golven’ proberen tegen te houden. Ook leer je met ACT koersen op dat wat jouw leven waardevol maakt en betekenis geeft. Je zult bewuster en doeltreffender reageren op de uitdagingen die het leven onvermijdelijk met zich meebrengt. Hierdoor voel je je vitaler en gelukkiger.

Voorbeelden van doelgroepen:

-Coaching voor werknemers (bijvoorbeeld bij psychische klachten, dreigend verzuim, moeite met organisatieveranderingen, ervaren werkdruk of conflicten)
-Cora werkt al jaren als revalidatiepsycholoog op diverse locaties. Het accepteren van beperkingen & het omgaan met pijn en vermoeidheid zijn zaken die in deze setting veel aan de orde komen.

Gewoon een goed gesprek? Ook dat kan!

Een goed gesprek met een onafhankelijke professional biedt je de gelegenheid om eens te reflecteren op hoe je in je werk en/of leven staat. Een aanrader!
06-51205589