06-51205589 info@hetbeterewerk.eu

Het Betere Werk!

Stressmanagement

Het Betere Werk! is dé specialist in de regio op het gebied van stressmanagement.

Veerkracht training

(Werk)Stress is een thema waar we in deze tijd allemaal mee te maken hebben. Daar wel of niet mee kunnen omgaan wordt steeds meer een kritische succesfactor. Immers, de gevolgen van langdurig ervaren spanningen of stress behoeven nauwelijks nog toelichting. Hartklachten, een verminderd immuunsysteem, depressie en (langdurig) ziekteverzuim zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijke impact die stress kan hebben.

Vaak wordt de oorzaak van stress in eerste instantie in de omgeving of omstandigheden gezocht, bijvoorbeeld in ervaren werkdruk, financiële problemen of een conflict.

De veerkrachttraining van Het Betere Werk! traint het fysieke stressregelcentrum waardoor de persoon zélf weerbaarder en veerkrachtiger wordt. De training geeft inzicht in de (on)logica van ons eigen stressmechanisme en biedt een tool om grip te krijgen op de fysiologie die bij stress voor belemmeringen zorgt.

De veerkrachttraining van Het Betere Werk! verkleint de kans op langdurig verzuim significant en zorgt ervoor dat werknemers hun potentieel optimaal kunnen benutten. Bijkomende opbrengst is dat de werknemer ook in het privéleven veel (gezondheids)voordelen van de veerkrachttraining kan ervaren.

De veerkrachttraining kan zowel groepsgewijs als individueel worden gegeven en is geschikt voor iedere werknemer op elk niveau. Er wordt gebruikt gemaakt van professionele biofeedbackapparatuur. Als particulier bent u natuurlijk ook van harte welkom!

 

Leidinggevenden

Effectief omgaan met stress bij anderen

Speciaal voor leidinggevenden heeft Het Betere Werk! samen met SBM advies (Drs. Edgar Schaerlaeckens, Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie) de groepstraining ACT ON Stress! ontwikkeld.

Iedere organisatie krijgt te maken met de impact van werkstress. Vroegtijdige (h)erkenning van stress voorkomt dat medewerkers te lang worstelen, minder productief worden en/of uitvallen. Effectief omgaan met stress verkleint de kans op langdurig verzuim aanzienlijk, waardoor deze training zichzelf razendsnel zal terug verdienen.

De training biedt inzicht en handvatten om snel en effectief te reageren als er sprake is van stress bij uw medewerkers. Misschien wel net zo belangrijk is dat de cursisten zelf ook gezonder en effectiever leren omgaan met hun eigen stress.

De inhoud van de training is gefundeerd op de nieuwste psychologische inzichten met wetenschappelijk bewezen effectiviteit en wordt door Cora en Edgar samen gegeven die beiden de nodige ervaring in het bedrijfsleven en overheidsorganisaties hebben.

 

 

Drs. Cora van Moerkerk is Gecertificeerd Heart-Q Professional.
Wist u dit over ons 'stressregelcentrum'?
Als we een signaal waarnemen dat door onze hersenen als gevaar geïnterpreteerd wordt, reageert ons lichaam razendsnel met een verandering van onder andere de hormoonhuishouding, hartslag, bloeddruk, ademhaling en spierspanning waardoor de zogeheten “fight or flight” reactie mogelijk wordt gemaakt. Handig als er reëel (fysiek) gevaar dreigt zodat je razendsnel kunt reageren bijvoorbeeld om een dreigend verkeersongeluk te voorkomen of hard weg te rennen als je achterna wordt gezeten.

Helaas kan ons brein geen onderscheid maken tussen reëel fysiek gevaar en mentaal gevaar zoals financiële problemen, voortdurende drukte in werk en privéleven, zorgen, conflicten of relatieproblemen.

En wie kampt er tegenwoordig nou niet met een voortdurend gevoel van druk?!

Zonder dat we ons daarvan altijd bewust zijn, staat ons lichaam bij ervaren problemen in een over alerte stand; de fysieke processen die de “fight or flight” reactie mogelijk maken zijn veel te lang en zelfs chronisch actief. En dat is erg schadelijk voor ons lichaam en welbevinden met bijvoorbeeld de breed bekende burn-out tot gevolg. Het is immers een fysiologische staat die eigenlijk bedoeld is om slechts kortdurend aanwezig te zijn.

Bij Het Betere Werk! leert u controle te nemen over de fysieke-, verbale- en mentale gevolgen van spanningen en stress.